Cizre Belediyesi’nde zabıta amiri olan Hacı Fettah Kadooğlu 16 yaşındaki oğlu Cemal Kadooğlu’na emekli ikramiyesini verdiğinde aynı zamanda hayallerini gerçeğe dönüştürmesi için büyük bir şans da vermişti. Çok genç yaşta ticaret hayatına atılan Cemal Kadooğlu 1977 yılına geldiğinde komşu Irak’a susamdan oyuncağa, makarnadan bakliyata birçok farklı malzemeyi götürüp satmaya başlamıştı. Cemal Kadooğlu, kısa sürede Cizre’nin kömür işlerini alarak yıllarca kömürü elleriyle yükledi ve dağıtımını yaptı. 1992 yılına gelindiğinde ise Gaziantep bölgesi kömür işlerinin alınması ile artık Kadooğlu ailesi için yeni bir dönem başlamış oldu.
Şirketi geleceğe hazırlayan ve devler liginde mücadele etmesini hedefleyen Cemal Kadooğlu, 1996 yılında Kadooğlu’nun yönetimine şirketin her kademesinde çalışmış, genç, yenilikçi oğlu Tarkan Kadooğlu’nu getirdi. Bu dönemde şirket hızlı bir büyüme stratejisi içerisinde kısa sürede önemli yatırımlar yaptı ve farklı sektörlerde kendisine yer açmaya başladı.
Kadooğlu Yatırım ve İnşaat, Cizre’de bir otelle turizm sektörüne girdi. Şirket ayrıca 2000’lerde alışveriş merkezleri, hastaneler, toplu konutlar, lüks siteler ve akaryakıt istasyonları ile inşaat işlerinde önemli başarılara imza attı. Kadooğlu Petrolcülük Taşımacılık Ticaret Sanayi İthalat ve İhracat AŞ; hem akaryakıt sektörüne yeni bir soluk getirerek standartları tekrar belirledi hem de kısa sürede Kadooğlu Şirketler Gurubu’nun lokomotifi haline geldi. 2006’da akaryakıt dağıtım şirketi lisansının alınması ile ‘Kadoil’ markası Türkiye’ye kazandırıldı. Geçen süre zarfında sürekli büyüyen ve Türkiye genelinde 600’nin üzerinde bayi sayısına ulaşan dağıtım ağıyla Kadoil, 40’ın üzerinde dağıtım firması arasında ilk 9’daki yerini sağlamlaştırmıştır.
Bitkisel yağ üretimine geçilerek Kadooğlu Yağ bünyesinde Bizce, Kadoo Mutfakların Şefi, Brinto, Azime, Mayra ve Elianto markaları üretimi ile Ortadoğu’nun en büyük bitkisel yağ fabrikalarından biri Gaziantep’e kuruldu. Rekabet gücünü her geçen yıl arttıran Kadooğlu Yağ, 2014 yılında 600 ton/gün olan üretim kapasitesini 2017 yılında 650 ton/gün çıkarttı. Bugün sektörün en önemli araştırmalarında her zaman üst sıralarda yer alan Kadooğlu Yağ, ihracatta gıda sektöründe ilk 20’de yer almaktadır. 2021 yılına gelindiğinde ise yatırımlarına hız yeren Kadooğlu Yağ, talepleri karşılayabilmek adına 250 ton/gün rafineri yatırımı gerçekleştirip tesis kapasitesini 900 ton /gün’e çıkarmıştır. Dolum ünitesinde ise gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla kapasitemiz 1.550 ton /gün’e ulaştı. Kadooğlu Yağ markaları bugün 55’ün üzerinde ülkeye ihraç edilmektedir.
70 bin metrekarelik alan üzerinde 141 bin metreküplük depolama kapasitesine sahip Kadooğlu Akdeniz Dolum Tesislerini Mersin’de hizmete açan Kadooğlu Holding, 2010 yılında Mersin’de Türkiye’nin en büyük deniz platformunu hayata geçirdi.
70’li yılların sonunda ilk tuğlanın koyulması ile birlikte yükselmeye başlayan Kadooğlu, bir aile şirketi olarak başladığı yolculukta, 2014 yılından itibaren tüm şirketlerini aynı çatı altında toplayarak faaliyetlerine Kadooğlu Holding bünyesinde devam etme kararı aldı.
Kadooğlu Holding, bünyesindeki şirketler ile birlikte doğrudan 1.350 dolaylı olarak da 7 bin kişinin çalıştığı, dünyada 55’in üzerinde ülke ile ticari ilişkileri olan; Türkiye’nin sanayisi ve yurt dışında tanıtımına önemli katkılar sağlayan büyük bir kuruluş.
Kadooğlu Holding ve taşıdığı güçlü değerler, ülkenin ve içinde yaşadığımız dünyanın ihtiyaçlarını daha net görebilme yetisi ile birlikte sürekli gelişmeye, geliştirmeye; insana, yaşadığımız topraklara ve geleceğe yatırım yapmaya devam edecek.